Paassoufle

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de Boerenkaas Pikant grof. Snijd de sjalotjes fijn. Splits de eieren en hou de dooiers en eiwitten apart voor later gebruik. Laat de spinazie in een laagje kokend water snel slinken. Giet de groente af en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie fijn. Smelt de boter in een grote wokpan en bak hierin de sjalotjes in ca. 10 minuten. Voeg de spinazie toe en bak even mee. Roer de bloem door het spinaziemengsel en verwarm al roerend 2 minuten. Verwarm de melk in een andere pan. Haal het spinaziemengsel van het vuu af en roer er de melk door tot een glad mengsel ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en laat het geheel circa 1 minuut koken. Haal de pan weer van het vuur en roer er de eidooiers 1 voor 1 door. Breng op smaak met versgemalen zout en peper en nootmuskaat. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Roer de helft van de eiwitten door het spinaziemengsel. Houd 2 eetlepels van de kaas achter en roer de rest door het spinaziemengsel. Spatel vervolgens de rest van de eiwitten er voorzichtig doorheen. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Strijk de bovenkant glad en strooi er de resterende kaas over. Bak de soufflé in het midden van de oven in ca. 30-40 minuten gaar. De soufflé is klaar als deze goed en gelijkmatig is gerezen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 gram Boeren Pikant
  • 1 kilo verse spinazie
  • 2 sjalotjes
  • 5 eieren
  • 2,5 dl melk
  • 40 gram boter
  • 35 gram bloem
  • Nootmuskaat
  • Versgemalen peper en zout
  • Souffléschaal van 16-18 cm

Deze kaas hebben we gebruikt:

Laverdoncker Boerderijkaas Belegen