Mini geitenkaasfondue

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 175°C. Rasp de geitenkaas vrij grof. Wrijf de ovenschaaltjes in met een gehalveerd teentje knoflook. Verdeel de kaas over de schaaltjes. Roer in een kopje de maïzena los met een scheutje wijn en meng met de rest van de wijn. Schenk dit mengsel over de kaas en verdeel de bieslook, paprikapoeder en wat verse peper erover. Zet de schaaltjes ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas goed gesmolten is. Snijd de ondertussen de appels in partjes.

Onze serveersuggestie
Serveer de schaaltjes per persoon op een bord en garneer met de stukjes appel en wat ciabattabrood om te dippen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram Milde Geitenkaas
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2el verse bieslook
  • 2 zoete appels
  • 1 ciabatta brood
  • 100 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tl maïzena
  • paprikapoeder
  • zwarte peper, versgemalen
  • 4 kleine ovenschaaltjes (à 150 ml inhoud)

Deze kaas hebben we gebruikt:

Milde Geitenkaas