Kruidige kaasfondue

Bereiding

Rasp de 2 soorten kaas. Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook. Verhit hierin de witte wijn tot tegen de kook aan. Draai het vuur laag en voeg al roerende een beetje geraspte kaas toe en laat smelten. Herhaal dit totdat alle kaas is toegevoegd. Het kaasmengsel mag niet koken.

Roer de maïzena met de kirsch (*ook te vervangen door warm water) tot een papje en schenk dit al roerende bij de gesmolten kaas. Breng de fondue op smaak met versgemalen witte peper en nootmuskaat. Houd het geheel nog ca. 5 minuten tegen de kook aan. Zet de pan nu op de houder en steek de brander aan. Serveer de kaasfondue op tafel met vers stokbrood en diverse rauwkost.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Ingrediënten voor 4 personen:
  • 300 gram Napoli Contadino
  • 300 gram Boeren Brandnetelkaas
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maïzena
  • 1 -2 el Kirsch
  • Nootmuskaat
  • Versgemalen witte peper
  • Diverse rauwkost en brood om te dippen
  • Fonduepan met houder

Deze kaas hebben we gebruikt:

Kruidenkaas brandnetel