Kerstboombrood

Bereiding

Rasp de kaas. Meng de broodmix met 20 gram kruidenboter, 100 gram kaas en de melk en kneed tot een stevig deeg. Leg het deeg in een kom en dek af met een theedoek. Laat circa 10 minuten rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg vervolgens in circa 20 porties en rol tot kleine bolletjes. Leg de broodbolletjes op de bakplaat losjes tegen elkaar aan in de vorm van een kerstboom. Leg een theedoek over het deeg en laat nog circa 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC. Bak het brood circa 15 minuten in de oven. Neem uit de oven en bestrijk met de rest van de kruidenboter. Bestrooi met de geraspte kaas en bak het brood in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Bestrooi met tijm.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram Pittige Boerenkaas
  • 1 pak bruinbroodmix
  • 50 gram kruidenboter
  • Handje verse tijm

Deze kaas hebben we gebruikt:

Laverdoncker Boerderijkaas Belegen