Kerst kaasplank

Bereiding

Onze tips voor uw kaasplateau
• Reken op ongeveer 150 gram kaas per persoon aan voor een kaasplateau bij de borrel en 75 gram kaas per persoon als dessert
• Haal de kazen ongeveer 1 uur voor gebruik uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen en de smaak het best tot zijn recht komt.
• Kleed het plateau aan met vers stokbrood, dadelbrood, walnoten, Italiaanse crackers en gedroogde vijgen en abrikozen.

Ingrediënten

  • Petit Doruvael smeuïge gewassen korstkaas uit Montfoort
  • Landana Rosso gewassen korstkaas van geitenmelk
  • Boeren Pikant Hollandse kaas bereid op de boerderij
  • Boeren Brandnetel kruidenkaas uit de Alblasserwaard
  • Napoli Contadino kaasspecialiteit met knoflook, olijven en zontomaatjes.
  • Oude kaas no. 6 goed snijdbare oude kaas, traditioneel gerijpt

Deze kazen hebben we gebruikt:

Kruidenkaas Brandnetel

Oude kaas no. 6