Kaas-wijn combinaties

Bereiding

Kaas en wijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar niet elke wijn past bij elke kaas en andersom. Welke wijn u kiest, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke smaak. Een paar tips om u op weg te helpen.
• Hoe harder en donkerder de kaas, hoe voller en steviger de wijn.
• Hoe witter en verser de kaas, hoe frisser en fruitiger de wijn.
• Naast wijn combineren ook port, sherry en zelfs bier uitstekend bij kaas.
• Het is belangrijk dat de wijn en de kaas, goed met elkaar in harmonie zijn. Dan zullen de beide smaken elkaar versterken.
• De smaken mogen elkaar nooit overheersen

Ingrediënten

Onze suggesties voor de feestdagen

  • No. 6 Oude kaas – Een stevige rode Bordeaux, bij voorkeur houtgerijpt.
  • Milde Geitenkaas – Een witte Chardonnay
  • Maasdammer Gatenkaas – Rode Beaujolais
  • Belegen Boerenkaas – Rode Bourgogne
  • Morbier- Rode wijn uit Zuid Frankrijk bijvoorbeeld Corbière
  • Landana koe bleu – Rode Bourgogne
  • Onze suggesties voor de aankleding: Serveer er olijven, noten en druiven bij. Verschillende soorten brood en toast maken het af.

Milde Geitenkaas

Oude kaas no. 6