Graskaasmuffins

Bereiding

Rasp de Graskaas. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd het spek in dunne reepjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin het spek goudbruin
Bak de plakjes champignon 5 minuten mee. Haal de pan van het vuur.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet de bakvorm in. Klop de yoghurt los met 2 eetlepels olijfolie en het ei. Vermeng de kaas, bloem, bakpoeder, zout en peper door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat. Schep dit kaasmengsel samen met de losgeklopte yoghurt luchtig door de champignons met spekjes. Lepel het geheel in de bakvorm. Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Neem de muffins direct uit de vorm. Serveer warm of koud.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 100 gram Graskaas
  • 200 gram Champignons
  • 75 gram ontbijtspek
  • 175 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 0,25 liter yoghurt
  • 1 ei
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Bakvorm voor 12 muffins

Deze kaas hebben we gebruikt:

Graskaas