Gevulde champignons

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verkruimel de brokkelkaas. Snijd het spek in kleine blokjes en snipper de ui fijn. Hak de rozemarijn fijn. Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd de steeltjes fijn. Bewaar de hoedjes apart. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Bak de champignonsteeltjes 5 tot 7 minuten mee met de ui. Bak de spekblokjes in een andere pan knapperig. Schep uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg de spekblokjes toe aan het champignonmengsel samen met de rozemarijn en de brokkelkaas. Verwarm het mengsel al roerend kort en vul er daarna de champignonhoedjes mee. Zet ze in een ingevette ovenschaal in het midden van de oven en bak in ca. 15-20 minuten gaar.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 gram Brokkelkaas
  • 250 gram champignons
  • 100 gram spek
  • 1 ui
  • 2 takjes rozemarijn
  • 30 gram boter

Deze kaas hebben we gebruikt:

Brokkelkaas