Feestelijke risotto

Bereiding

Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in wat olijfolie in een koekenpan kort aan op matig vuur. Voeg de risottorijst toe en roerbak zachtjes totdat de rijstkorrels glazig zijn. Voeg al roerend de saffraan en de witte wijn toe en laat het mengsel zacht koken tot het vocht verdampt is. Voeg de hete bouillon lepel voor lepel toe aan de rijst. Voeg pas een volgende lepel toe als de rijst de bouillon heeft opgenomen. Blijf goed roeren om te voorkomen dat de rijst aan de bodem gaat kleven en verbrandt. Houd het geheel gedurende 15 minuten zachtjes aan de kook tot de rijst gaar is. Was de zeekraal en roer deze door de risotto. Kook een paar minuten mee. Rasp ondertussen de oude kaas. Spatel 2/3 van de geraspte kaas erdoor en roer goed door. Voeg de gamba’s, crème fraîche en 2 el olijfolie door de risotto. Proef de risotto en breng deze desgewenst nog verder op smaak met wat zout. Garneer met de overige geraspte kaas.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 gram Oude kaas
  • 300 gram risottorijst
  • 200 gram zeekraal
  • 200 gram gekookte gamba’s
  • 2 dl droge witte wijn
  • 5 dl (hete) groentebouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 plukje saffraan
  • Olijfolie
  • zout

Deze kaas hebben we gebruikt:

No. 6 Oude kaas