Entrecotes met kaaskorst en uien- pompoenmengsel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden. Snijd de kaas in 4 gelijke plakken en pers het teentje knoflook uit. Meng de knoflook met het paneermeel. Snijd de uien in plakjes. Ontpit de pompoen en snijd in plakjes. Leg de stukjes ui en pompoen op een bakplaat en besprenkel met wat olie. Rooster de stukjes circa 20-25 minuten op 180 graden. Bak het vlees aan beide zijden in circa 2-3 minuten in de oven. Leg het vlees op een ovenvast bord. Leg de kaas op het vlees. Bestrooi met het paneermeelmengsel. Zet het geheel in het midden van de oven en laat kort gratineren. Verdeel het uien-pompoenmengsel over vier borden. Leg het vlees er vervolgens op.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 entrecotes van circa 200 gram
  • Kaaskorst:
    • 700 gram Le Petit Doruvael
    • 3 eetlepels paneermeel
    • 1 teentje knoflook
  • Uien-pompoenmengsel
    • 2 uien
    • 1 kleine pompoen
    • Peper