Croûte au Fromage

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en doe een klontje boter in de koekenpan. Rasp de kaas. Snijd het brood in sneden en smeer in met een teentje knoflook. Bak de sneden brood aan beide kanten en plaats het brood vervolgens in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met witte wijn en bedek de sneden met een laag kaas, ham en vervolgens weer kaas. Plaats de ovenschaal circa 30 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten is. Serveer een spiegelei bovenop de Croûte au Fromage.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Gruyère kaas
  • 1 bruin boerenbrood
  • 1 dl droge witte wijn
  • 150 gram gedroogde ham
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 2 uien
  • Peper en zout
  • Boter
  • Materialen: Een grote ovenschaal, koekenpan

Deze kaas hebben we gebruikt:

Buitenlandse Kaas